maanantai 28. heinäkuuta 2014

Taipaleelta Unnukkaan

Museo oli otettu haltuun ja sen jälkeen ajelimme ukkospilven reunaa seuraten kohti Leppävirtaa ja Unnukkaa. Kauppareissu olisi siellä taas luvassa sillä Varkaudessa ollessamme kauppaa ei sattunut kohdalle. Vettä kuitenkin täydensimme varsin pieneen juomavesiastiaan Taipaleen kanavan vierasvenesatamasta. Edelliseen veneeseemme hankkimani isompi vesikanisteri olisi näin lämpimillä ilmoilla ollut tarpeen, mutta unohdin sen harmillisesti kotia. Lämpötila kun on ollut monena päivänä mukavat +29 astetta.

Varkaudessa oleva Komminselän silta näytti Tähden kannelta tuollaiselta. Vapaa alituskorkeus taisi olla 24 metrin luokkaa eli kyseessä on varsin kookas rakennelma.Meitä vastaan ajeli Usvi niminen laiva ja tuumailimmekin olisiko se tulossa Leppävirralle regattaan.
Koko matkan edellämme kulki todella synkän oloinen ukkospilvi. Salamoita näin useampia, mutta meidän kohdalla ei edes kunnolla satanut.
Mikäli oikein ymmärsin Unnukassa on viimeksi ollut vanhojen laivojen regatta kuusi vuotta takaperin. Hyvältähän paikka vaikutti. Suojainen lahti 5-tien varrella ja tarpeeksi tukevia laitureita suuremmallekin laivamäärälle.
Itse regatta-ajo oli suunniteltu lähteväksi Konnuksen kanavalta ja päättyväksi Unnukkaan. Kauppareissu pakotti meidät kuitenkin käymään tutustumassa Unnukan satamaan näin etukäteen. Yöksi oli kuitenkin tarkoitus ajella ankkuriin lähemmäs pohjoisempana olevaa Konnusta.
Lapset puuhailivat leikkipuistossa ja aikuiset hoitivat kauppa-asioita sekä koiran ulkoilutusta. Siinä touhuillessa Tähden viereen parkkeerasi samainen m/s Armida, jonka olimme nähneet jo Kuopion edustalla Ahvensalossa ja kerran myös Linnansaaren liepeillä viime viikolla. Menin ottamaan köysiä vastaan ja kuinka ollakaan aluksesta ilmestyi leikkikaveri lapsille. Se tarkoitti vain yhtä asiaa. Emme todellakaan lähtisi satamasta yöksi minnekään. Uudet kaverit, joita tälle kesälle on sattunut löytymään jo monta, ovat lapsille todella suuri ilonaihe. Sitä iloa ei milään viitsisi olla rajoittamassa. Niinpä jäimmekin sitten Unnukkaan yöksi ja vietimme mukavan illan tutustuen Armidan porukkaan sekä itse laivaan. Pienen laivamiehen vaatimuksesta saimme omistajilta luvan käydä myös konehuoneessa ihmettelemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti