lauantai 12. heinäkuuta 2014

Rääkkylästä Joensuuhun ja Pielisjoelle


Lauantai-illan auringonlaskun ja Kihauksen koettuamme otimme tuttavaperheen kyytiin ja tarjosimme heille risteilyn Rääkkylästä Joensuuhun. Aurinko paistoi ja pysähdyimme uimaan vanhojen uittopuomien vierelle Tikansaaren ja Pesolansaaren välissä Pyhäselällä. Minulle jäi sellainen olo, että pieni venekuumetartunta taisi sillä risteilyllä saada otteen kyydissä olijoista. Veneily ja myös alakerran Herra Wickström näyttivät parhaita puoliaan. Kehoitinkin heitä lukemaan blogiani pahimman kuumeen hillitsemiseksi ja realistisemman kuvan saamiseksi laivaharrastuksesta.

Talviturkki tuli heitettyä 19 asteiseen veteen ja Tähden kannelta suoritettiin useampia taidokkaita uimahyppyjä.
Tututkin paikat näyttävät aivan erilaiselta vesiltäpäin katsottuna. Kiikareilla ja kameroilla olikin kovasti käyttöä lähestyessämme Joensuuta.

Joensuussa uusi vain kevyelleliikenteelle tarkoitettu Ylisoutajan silta aukaistiin nopeasti soitettuamme Joensuun kanavan ohjauskeskukseen. Olin soittanut etukäteen sen takana sijaitsevaan Matkustajasatamaan ja kysynyt paikkaa pariksi yöksi. Se järjestyikin helposti lähes tyhjästä satamasta erittäin kohtuulliseen 15 euroa/yö hintaan.Oikeastaan ainoa haaste matkalla oli Pyhäselältä Pielisjoelle johtavaa kapeata väylää ajaessamme väylän sivusta vasemmalta eteemme tullut saunalautta. Välimatkaa jäi reilut viisikymmentä metriä, kun löysäsin koneen tyhjäkäynnille huomattuani heidän aikeensa ajaa editsemme välittämättä muusta liikenteestä. Joka tapauksessa komea peli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti