perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tähden siirto Iisalmeen


Juhannus tuli ja meni. Tähden siirto Kajaanista ns. yhtiönrannasta Iisalmen satamaan tapahtuikin heti juhannuksen jälkeen maanantaina. Olin kysellyt jo kesäkuun alussa lavettia ja nosturia muutamasta paikasta kunnes soitin telakkarannassa kuultujen ohjeiden mukaan Havator Oy:lle. Heidän nostureita on ympäri Suomen, mutta Kainuussa Talvivaaran kaivos lienee heidän suurin asiakkaansa. Ei voi muuta sanoa kuin, että on ihmisillä homma hanskassa. Ensinnäkin pieni yksityinen asiakas kiinnostaa ja otetaan vakavasti heti puhelimessa. Kaikki asiat hoidetaan sovitusti ja ajallaan. Samaa voi myös sanoa heidän hommaamastaan Huurinainen Oy:n lavetista. Mainostan röyhkeästi tässä, mutta aiheesta, joten koittakaa kestää. Hintakin oli mielestäni kohtuullinen joten ei harmittanut ollenkaan antaa kavereille erikoiskiitokseksi hyvin tehdystä työstä yhden "Tähden" jaloviinapulloja.

Alla jäähyväiset Uiton telakalle ja peilityyni Kajaaninjoki kello 6.55.


Tähti yhtiönrannassa kuljetuskunnossa masto ja antennit kaadettuna sekä kumivene tarakalla.


Sitten asettauduttiin lavetin päälle. 22500kg oli muuten nosturinkuljettajan ilmoittama virallinen kisapaino. Kölin alle laitettiin keulaan vaneria ja takapuolelle useampia nelosparruja, jotta saatiin mahdollisimman pitkä matka kölistä koskettamaan lavettia ja paino jakautumaan näin tasaisemmin. Tuossa kuvassa keulassa näkyvät tuet olivat vain tilapäisesti apuna pitämässä Tähteä pystyssä ennen kuin kaikki kahdeksan vanttia olivat kunnolla kiinni.


Tässä seuraavassa ollaan jo Iisalmessa valmistelemassa nostoa.


Sitten vain kohti uusia seikkailuita. Porovesi, Nerkoonjärvi, Onkivesi, Maaninkajärvi, Ruokovesi, Kallavesi jne.. Iisalmessa käytiin myös tankilla (240 litraa) ja varmistin kyllä etukäteen, että onhan kaupan tankeissa reilusti polttoainetta, jotta ei kävisi kuin Martinlahdella.


Loppuun pitää vielä mainita, että viimeisenä Kajaanin iltana sain kutsun Kunnon saunaan. Kyseessä oli siis Tähden laiturinaapurina vuosia ollut hieno m/s Kunto. Saunominen suoritettiinkin perusteellisesti vastan eli vihdan kanssa. Myös vihjauksia "jos Tähti ei lähtisikään vaan jäisi purjehtimaan Kainuuseen" esitettiin. Seuraamme liittyi myöhemmin myös toisen naapurin eli Ämmäkoski-laivan porukkaa. Kaikinpuolin mukava ilta ja kiitos vain vielä saunasta sekä varsinkin laivaporukoihin ottamisesta kaikille teille siellä Kajaanissa. Mukavaa kun on mukavia ihmisiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti