maanantai 6. heinäkuuta 2015

Tähden juhannus

Vaikka aamulla heräsimme Metsä-Rajossa hyvissä ajoin, tuhlaantui ennen lähtöä aikaa kaikenlaiseen puuhailuun siinä määrin, että juhannuksen takia aikaisin ovensa sulkevaan ruokakauppaan Vehmersalmelle emme kuitenkaan ehtineet ajoissa. Onneksi samaisesta rannasta löytyvä Milli-Baari suostui kuitenkiin myymään meille purkillisen hyla-maitoa aamukahviin, jotta tuleva juhannuspäiväkin saataisiin asianmukaisesti käyntiin. Kyseinen ravitsemusliike tarjosi meille myös pizzat ja kaikin puolin mukavan juhannuksenvieton kokkoineen päivineen.Jos muistiini on yhtään luottamista niin juuri ennen Vehmersalmea näimme koko kesän ensimmäisen purjeita käyttävän purjeveneen. Jollakin selällä liikkuessamme olen horisontissa ehkä jonkun purjeen saattanut jo aiemmin havaita, mutta varmaa muistikuvaa asiasta ei kuitenkaan ole. Tätä hämmästelyä lukiessa kannattaa tietenkin huomioida se, että kulkemamme sokkeloinen Heinäveden reitti ei varmaankaan ole kaikista otollisinta purjehdusvesistöä.

Mutta palatkaamme juhannuksen viettoon..Tähden miespuoliselle miehistölle päivän suurin elämys oli varmasti vierailu Vehmersalmella juhannusajelullaan piipahtaneessa s/s Parsifal -laivassa. Satavuotisjuhlavuottaan parhaillaan viettävä A. Ahlströmin konepajalla Varkaudessa rakennettu höyrykäyttöinen hinaaja on edelleenkin näyttävä ilmestys.

http://www.steamship.fi/?cat=97
Laiturissa pyörähti myös pohjan kunnostuksesta juuri tullut vanha tuttumme m/s Armida, jonka kohtasimme viime kesänä useampaan otteeseen. Poliisivene ja -vesiskootteri saivat myös miehistön liikkeelle ja näin juhannusaatto kuluikin kuin siivillä.

http://www.pohjois-savonwanhatlaiwat.fi/paatit/armida.html


Juhannuspäivänä olimme suunnitelleet ajelevamme lähemmäksi Kuopiota, jonne Tähti oli viikon lopuksi tarkoitus parkeerata kotikäyntimme ajaksi. Saimme kuitenkin mieleisen mutkan tähän matkaan, kun Vehmersalmella juhannusta viettänyt laivahommista tuttu porukka ehdotti meille vierailua heidän kanssaan eräällä mökillä Kuopion pohjoispuolella. Tähän tietenkin suostuttiin epäröimättä vaikka pian selvisikin, että joutuisimme perille päästäksemme alittamaan juhannuksen ajaksi huoltokatkon takia suljetut Kallansillat. Rautatiesillan alituskorkeus 5,2 metriä oli kuitenkin riittävä masto kaadettuna kulkevalle Tähdelle ja niin päädyimme juhannusviikkomme viimeiseksi yöksi Kuopioon.https://fi.wikipedia.org/wiki/KallansillatTässä vielä kuvasarja Kallansiltojen alituksesta paluumatkalta. Vaikka Tähden katon ja sillan välissä oli turvamarginaalista johtuen reilusti kaksi metriä ilmaa niin ymmärtänette kuitenkin, miksi kuvaaminen ei tullut edes mieleen menomatkalla.

Kaiken huipuksi saimme parhaillaan telakalla olevan Möhkö-laivan Maljalahden laituripaikan lainaan Kuopion pysähdyksemme ajaksi ja Tähti pääsikin viettämään viikon mittaista lomaansa arvokkaaseen seuraan. Suuret kiitokset paikasta asianosaisille!

http://www.pohjois-savonwanhatlaiwat.fi/paatit/mohko.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti