tiistai 15. toukokuuta 2018

Tähtivierailu Antero Tuukkasen luona osa 4/4.

Tässäpä tämä Antero Tuukkasen tapaamisesta tehty varsin mittavaksi venynyt kirjoitelma alkaisi sitten lopultakin olla. Niin monta asiaa jäi minulla kysymättä ja muutama kuvakin tallentamatta, että pienimuotoinen tarkistusreissu oli hänen luokseen vielä uudemman kerran tehtävä. Sillä selvenikin vielä muutama yksityiskohta, joita kävin tuonne aikaisempiin osioihin jo korjaamassa. Toinen ja ehkäpä aika hauskakin huomio tämän visiitin seurauksena oli, että tästä "haastattelusta" tulikin enemmän yhden merkittävän laivamiehen historiikki, kuin Saimaan Wanhojen Laiwojen regatoiden alkuperän selvitysyritys, joka oli siis alkuperäinen ideani. Jotenkin minusta kuitenkin tuntuu, että iloa siitä oli meille kaikille siitä huolimatta. Laittelen tähän osaan vielä loput Tuukkasen arkistoista tallentamani - ja uskokaa tai älkää - myös uudella visiitillä löytyneet aivan uudet kuvat, joten ei muuta kuin antoisia katseluhetkiä! Otoksia on niin monesta tapahtumasta ja tilanteesta, ettei niiden laittaminen järkevään järjestykseen oikein onnistunut, mutta koittakaa pärjätä!Oberon III. 
Parsifal, Kalle Tihveräinen ja Lauri. 
Warkaus.


Ahti.Ja sitten vielä Enso Gutzeit-osastoa..

Antti.

Jalo.
Sölve.

Aleksander.

Wuokselan rovi junanvaunun vieressä. Kuulin aluksen nykyiseltä omistajalta, että sitä oltaisiin tässä joko viemässä merelle tai palauttamassa takaisin Saimaalle miinanraivauspuuhista.

Juho.

Voitto.

Mauri.

Kaukopää.


Matti.

Murillo, josta kerroin viime kesänä (linkki). Eräs aluksen nykyisitä kippareista lähetti minulle kevättalvella katseltavaksi työmailtaan kuvaamiaan varsin mielenkiintoisia videoita. Ne puolestaan löytyvät täältä.

Ilmari.

Laitaatsilta, joka oli ilmeisesti myöskin Suomeen 1918 jääneitä sotasaalislaivoja.

Tuukkanen kertoi, kuinka Gutzeitilla oli jossain vaiheessa tehty kokeiluja talviliikenteen ylläpitämisestä Saimaalla. Tässä jään päälle nousemassa 320 ind. hv:n höyrykoneella varustettu Paavali. Yritys ei kuitenkaan tuottanut toivottua lopputulosta, joten siitä luovuttiin.

Linjahinaaja Paavali kesäisemmässä ympäristössä.

Pentti.

Kekonkivi.

Toimi.

Vanda.

Arno.
Sitten vielä lyhyt höyrylotja-osio..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti