lauantai 30. toukokuuta 2015

Lähtövalmisteluita

Toukokuu lähenee uhkaavasti loppuaan ja sehän tarkoittaa tietenkin sitä, että veneilykesän lähtövalmistelut pitäisi olla jo loppusuoralla. Olen kuitenkin joutunut nöyrästi myöntämään itselleni sen tosiasian, että muut kevätkiireet, enkä puhu nyt puutarhahomista, ovat vieneet niin täydellisesti kaiken aikani ettei juuri mitään ole tapahtunut veneilyrintamalla koko toukokuussa. Miehistömme siviilimenojen, työkiireiden ja esimerkiksi autoremonttien sekä kaiken muun hässäköinnin lomassa olen oikeastaan saanut veneilykautta varten vain kumiveneen "melkein" puhdistettua ja kirjoitettua listan kaikista tekemättömistä valmisteluhommista. Joitakin tarvikkeita jääkaapin asennuksen viimeistelyyn ja muutamia muita pikkujuttuja olen onneksi kuitenkin ehtinyt kaupasta hommata. Näillä tarvehankinnoilla on tietenkin tarkoitus välttää ajan käyminen pitkäksi veneilylomalle vihdoinkin päästessämme.



Sen verran kanssaveneilijöiden kauden aloituspuuhia kävin kuitenkin haistelemassa, että poikkesin alkuviikosta auttamassa kaveriani veneenlaskupuuhissa Helsingin Kalasatamassa, josta alla kuva. Tosin aivan viime metreillä ennen aluksen nostamista veteen tämäkin homma vesittyi totaalisesti, sillä huomasimme hämmästykseksemme pohjatulpan mystisesti kadonneen jonnekin talven aikana. Jos ei muuta, niin ainakin tästä manööveristä syntyi mehevä tarina jälkipolville kerrottavaksi.



Jos paatti oltaisiin kuitenkin ehditty laskea omaan elementtiinsä olisimme mitä luultavimmin kokeneet alla olevan aluksen kohtalon. Kyseinen laiva on nyt maannut ainakin vuodenpäivät tällä tavoin kaunistamassa Vanhankaupunginlahden rantamaisemaa.

Tähden laivakoiran nimikaima löytyi myös satamasta.

Siinäpä pikaisia maistiaisia Tähti-leiristä. Vesille ollaan siis lähiaikoina varmasti suuntaamassa, mutta palataan siihen tuonnempana..

Lopuksi haluaisin vielä toivottaa mukavaa veneilykesää 2015 Teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.